Onze specialiteiten

Funderingen en vloeren

Wij verzorgen het complete betonwerk inclusief wapening. Een goede strak uitgevoerde fundering of vloer vereist ervaring en vakmanschap. Van uitzetwerk, grondwerk en indien noodzakelijk heiwerkzaamheden tot bekisting, wapening en het storten en afwerken van de fundering of vloer.

Burgers Betonbouw kan ook de monolithische afwerking (in de volksmond “vlinderen”) van de betonvloer verzorgen al dan niet met het aanbrengen van een slijtlaag en/of curing. Met monolithische afwerking zorg je voor betere verdichting van het oppervlak en daarmee verkrijg je een gladdere en sterkere vloer. Vlinderen gebeurt met een speciale machine met bladen die ronddraaiende bewegingen maken.

Voor industrievloeren waar zwaar transport overheen moet zoals heftrucks en vrachtwagens kan een extra slijtlaag voor een extra versterking van de vloer zorgen. Andere mogelijkheid is het aanbrengen van kleurpigmenten in beton.

Zwembaden

Een betonnen zwembad heeft bepaalde voordelen:

  • Zeer lange levensduur
  • Bestand tegen grondwater en vorst
  • Verankeringen van terrassen zijn makkelijk uit te voeren 
  • De maatvoering is perfect 
  • Alles is mogelijk, afmetingen, vorm, wij leveren maatwerk

Betonpaden

Burgers Betonbouw kan betonpaden binnen of buiten verzorgen. De kwaliteit van betonpaden, binnen en buiten, moet optimaal zijn om de effectiviteit van logistieke processen te ondersteunen. De juiste betonkwaliteit, een passende bewapening, een doordacht afschot, in zagen waar nodig om scheurvorming te voorkomen en een perfecte afwerking. Een goed betonpad vereist kennis en ervaring.

Kelders of wanden

Burgers Betonbouw kan ter plaatse gestorte kelders verzorgen, indien gewenst met prefab wanden. Of een kelder mogelijk is hangt af van de ondergrond en de hoogte van het grondwater. In gevallen van zachte klei of zachte grond is een kelder alleen mogelijk in combinatie met heiwerkzaamheden. Betonwanden kunnen natuurlijk op verschillende manieren worden toegepast :Kelders, keermuren, zwembaden, betonnen muur afscheidingen,  etc. Wij hebben hiervoor ons eigen wandbekistingsysteem. 

Bruggen

Burgers Betonbouw kan bruggen in verschillende uitvoeringen voor u verzorgen, het een en ander afhankelijk van de situatie ter plekke. Een optie ter afwerking kan een houten dek zijn.

Terassen

De basis van elk terras, oprit of aanbouw wordt gevormd door een degelijke fundering. Een goede fundering bepaalt het eindresultaat en de duurzaamheid van elk project.

Laadkuilen

Burgers Betonbouw heeft ervaring met het maken van industriële laadkuilen in combinatie met laad- en losdocks. Een veelgemaakte fout is dat de afmetingen van de laadkuil te krap zijn. Wij verzorgen de afwatering van de laadkuil via een pompput.

Prefab betonplaten

In elke gewenste afmeting te maken zonder de “overlast” van betonstorten bij u ter plaatse. Prefab betonplaten worden ook vaak in tuinen toegepast.

Hellingbanen

Hellingbanen kunnen gemaakt worden om betere toegang tot bijvoorbeeld verdiepingsvloer of kelder te verkrijgen. Deze hellingbanen zijn slijtvast en onderhoudsvrij.

Overige

Beton past goed in het moderne leven met zijn stoere, duurzame en natuurlijke uitstraling. Er zijn diverse mogelijkheden zoals betonnen aanrechtblad, betonnen tuintrap, betonnen balustrade maar ook voor zakelijke toepassingen zoals mestplaats, wanden, platen Co2 tank etc. Wij staan open voor uw specifieke betonwensen.